+316 233 233 47

Oude Provincialeweg 5
1731 NG Winkel

Vragen of benieuwd naar de beste keuze voor jouw favoriete viervoeter? Neem gerust contact op! 

* verplichte velden

Veel gestelde vragen

Als uw hond last heeft van overgewicht is het verstandig om over te gaan op de maaltijd met het minste percentage vet. Dit zijn de Paard & Konijn Compleet en Kalkoen Compleet. Ook de Konijn Mix is laag in vet.

Een maaltijd blijft 2-3 dagen goed in de koelkast als deze helemaal ontdooit is. Het beste is om deze worst te bewaren in een Kivo Petfood Fresh Bucket of in een ander goed afsluitbaar emmertje. Zo blijft het langer vers. Is de worst aangebroken doe hier dan een Kivo vershoudclip op.

Bijna alle Kivo Petfood producten zijn compleet (alle maaltijden behalve de Pens & Kip Mix, 4 Vissoorten Mix en de Konijn Mix). Dat wil zeggen dat alle elementen van een prooidier in elke maaltijd zitten. Echter eten ze van nature, in het wild, niet iedere dag kip of rund maar zal dat veel gevarieerder en uiteenlopender zijn. Het is daarom verstandig om af te wisselen tussen verschillende diersoorten. Daardoor realiseer je een zo compleet mogelijk aanbod van verschillende vleessoorten in het dagelijkse voedingspatroon van uw hond.

De meest voorkomende allergieën zijn een: rund, kip of graanallergie.

In gevallen van allergie is het noodzaak om maaltijden te voeren die deze ingrediënten niet bevatten. 

Voor honden met een kippenallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: rund,  eend, kalkoen, paard & konijn, 5 diersoorten en lam. Voor honden met een rundallergie kunnen de volgende complete maaltijden gevoerd worden: kip, kip & vis, eend, paard en konijn, lam en tot slot de kennelworst. Voor honden met een graanallergie: het beste is om geen brok te voeren maar de hond gewoon over te zetten op vers vlees. Onze vers vlees maaltijden bevatten namelijk geen granen. Wil je toch graag een brok? Kies dan voor onze graanvrije varianten.

Stap 1: Haal de bevroren worst uit de vriezer.

Stap 2: Maak bij de sluitklip een opening of haal de sluitklip eraf met een schaar.

Stap 3: Leg het product in de afgesloten ‘Kivo Fresh Bucket’ in je koelkast.

Stap 4: Binnen 12 tot 15 uur is het product ontdooit.

Stap 5: Het product kan nu gegeven worden. Let op! Probeer de wikkel er ten alle tijden om te laten en het product er als het ware uit te knijpen. Waarom? Op deze manier blijft het product beter afgesloten van zuurstof, wat oxidatie en verkleuring tegen houdt.

Stap 6: Indien je niet de gehele worst in een keer geeft gebruik dan een Kivo vershoudclip om deze af te sluiten bij het terug liggen in de Fresh Bucket in de koelkast. Zo blijft het verse vlees ook echt vers.

Restproduct is het product wat overblijft in de voedingsindustrie en wat mensen niet meer (willen) eten. Niet te verwarren met slachtafval. Van slachtafval maken wij geen voeding. Restproducten zijn dus de middelen die niet meer gebruikt worden voor de humane consumptie, maar wel geschikt zijn voor de dierenindustrie. Er worden uitsluitend reststromen gebruikt afkomstig van de vleesindustrie voor humane consumptie. Er wordt enkel gebruik gemaakt van kwaliteitsvlees en natuurlijke producten. Het hoofdingrediënt in onze maaltijd is altijd spiervlees: er blijft veel spiervlees over na het uitsnijden van onze biefstukjes en kipfiletjes. Dit zou anders ‘gewoon weggegooid’ worden. Daarnaast halen we alle andere essentiële vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen  uit orgaanvlees: hart, long, lever, nier, maag en pens. De calciumbronnen zijn: karkassen, ribben, of bot. Voor onze maaltijden met vis gebruiken we hele vissen, vissenhuiden en vissenlijven. Het is erg duurzaam en maatschappelijk verantwoord om van goede restproducten een volwaardige voeding te maken. Op deze manier worden er geen dieren geslacht voor dieren, wat natuurlijk ontzettend slecht is voor het klimaat en het milieu! Wij verwerken alleen kwaliteitsvlees en geen producten zoals darmen, hersenen, tong, baarmoeder, uiers, strottenhoofden, koppen, kippennekken en looppoten.

Het kan inderdaad zo zijn dat de worsten soms open springen. Dit komt omdat de worsten onder hoge druk zijn verpakt. Na het verpakken worden de worsten direct ingevroren om optimale versheid te behouden. Door dit temperatuurverschil kunnen kunnen de verpakkingen het af en toe begeven. Helaas is hier geen kant en klare oplossing voor. Om het vlees op de optimale kwaliteit te houden is het noodzaak om te werken met deze hoge druk en lage temperatuur. Wel hebben wij een duidelijk stappenplan over hoe je de worsten het beste kunt ontdooien.

Winkelwagen